GRONDSTOFFEN

LOKAAL KOPEN

Aankopen doen we zoveel mogelijk lokaal. Vinden we onze benodigdheden niet in de buurt van onze fabriek in Malle, België? Dan gaan we op zoek naar Europese leveranciers. Zo beperken we de uitstoot door transport tot een minimum.

Een greep uit de ingrediënten die we lokaal aankopen:

 • Raapzaadolie uit Frankrijk is het actieve verzachtende ingrediënt in onze wasverzachter
 • Raapzaadolie uit Oostenrijk, Tsjechië en Slovakije voor onze huishoudelijke schoonmaakmiddelen
 • Zonnebloemolie uit Frankrijk en Duitsland voor ons vloeibare wasmiddel
 • Lijnzaadolie uit Nederland en Frankrijk als glansmiddel voor onze vloerzeep
 • Een oppervlakteactieve stof afkomstig van Europese raapzaadolie voor onze wasmiddelen

Bovendien proberen we de grootte van onze bestellingen zo slim mogelijk af te stemmen op de grootte van de vrachtwagens van onze leveranciers. Zo rijden zij minder vaak heen en weer. Efficiënt én beter voor het milieu, want minder emissies.

PALMOLIE, OP DE GOEDE MANIER

Palmolie staat de laatste jaren in een slecht daglicht – en terecht. De productie ervan veroorzaakt ontbossing, een catastrofe voor natuurlijke habitats en de biodiversiteit.

En toch: de unieke eigenschappen van palmolie en palmpitolie blijven essentieel voor de productie van detergenten. Zo passen wij daar een mouw aan:

Eerst en vooral is 100 procent van onze palmolie en palmpitolie RSPO-gecertificeerd (www.rspo.org). De certificering garandeert dat de praktijken en de plantages van onze leveranciers niet bijdragen tot ontbossing.

Ten tweede zijn we volop op zoek naar duurzame alternatieven om onze afhankelijkheid van palmolie en palmpitolie op lange termijn fel te verminderen. Daarbij zien we de natuur als onuitputtelijke inspiratiebron – zoals we dat trouwens al 40 jaar doen. En we boeken al behoorlijk wat vooruitgang.

ONZE GEDRAGSCODE VOOR LEVERANCIERS

We vragen aan elke leverancier met wie we werken om zich te houden aan onze gedragscode. Zo zijn we er zeker van dat ze onze strikte ecologische en ethische standaarden respecteren. Alle leveranciers:

 • Bieden een gezonde en veilige werkomgeving voor al hun werknemers
 • Verwerken afval op een milieuvriendelijke manier
 • Houden zich aan eerlijke, niet-discriminerende arbeidsvoorwaarden
 • Bannen kinderarbeid
 • Voeren geen dierproeven uit en laten ook elders geen dierproeven uitvoeren in onze opdracht
 • Verstrekken gegevens over hun impact op het milieu die wij beoordelen.

Tegelijk hebben we een samenwerkingsprogramma met onze leveranciers om hen te helpen groener te worden. Bijvoorbeeld door minder water te verbruiken of de afstanden voor transport te beperken – zo houden we onze gezamenlijke impact op het milieu onder controle.

ONZE LEVERANCIERS? CLEAN!

Een bevoorradingsketen kan behoorlijk ingewikkeld worden.

Steun van gelijkgestemde vrienden is meer dan welkom. Daarom rekenen we op certificaties als Leaping Bunny en Bonsucro om mee de vinger aan de pols te houden. Samen met ons kijken ze uit naar leveranciers die nog duurzamer te werk gaan.

HIERIN GELOVEN WIJ

Zeggen we dat we zuiver op de graat zijn? Dan menen we dat ook. Van clean zakendoen en cleane ingrediënten inslaan … tot onze oorlogsverklaring aan plastic in de oceaan: we zoeken constant naar nieuwe manieren om onze zuivere principes in de praktijk om te zetten. Ook als de finish nog niet in zicht is.

Ontdek hieronder meer over onze aanpak…

PLASTIC

Single use plastic of wegwerpplastic? Dat verfoeien we. Ons doel: al onze flessen uit gerecycleerd plastic.

productie

Wij geloven dat ons fabricageproces even zuiver moet zijn als onze producten, al sinds onze allereerste Ecover-batch. Het eerstvolgende: zero-waste, zero-koolstofvoetafdruk.

GRONDSTOFFEN

We werken aan een duurzamere bevoorradingsketen. Daarom kopen we lokaal waar mogelijk en doen we een beroep op leveranciers die onze waarden delen.

PARFUMS

We kiezen voor geuren die een heerlijk fris en natuurlijk aroma verspreiden – in plaats van je neusharen te verschroeien met giftige chemicaliën.

DESIGN

Wij geloven dat het design van onze verpakkingen een positieve invloed moet hebben op de planeet en haar bewoners.

ingrediënten

We geloven dat onze ingrediënten zo zuiver mogelijk moeten zijn. Daarom geven we de voorkeur aan bioafbreekbare en hernieuwbare ingrediënten. Die ook nog eens grondiger dan grondig schoonmaken.