Ecover Essential

Geuren

NATUUR & AUTHENTICITEIT IN DE HOOFDROL

Smaken verschillen… Hetzelfde geldt voor geuren. Of je nu houdt van intense geuren of toch liever milde geuren ruikt, is heel persoonlijk en dat hebben we begrepen. De nieuwe Ecover Essential-reeks is een perfecte match voor liefhebbers van milde, authentieke geuren op basis van essentiële oliën.

De ingrediënten van natuurlijke oorsprong in de nieuwe Essential reeks zijn, net zoals je van Ecover gewoon bent, makkelijk biologisch afbreekbaar, waardoor jouw was- en schoonmaakbeurten geen enkel spoor in de natuur achterlaten.

Door het gebruik van subtiele, natuurlijke oliën is de nieuwe Essential reeks een alternatief voor degenen die van heerlijke geuren houden die niet te aanwezig of overheersend zijn. Daarnaast zijn de producten ook nog eens dermatologisch getest en geschikt voor de gevoelige huid.

Cassandra Browning, Ecover Geur Expert

Voor elk wat wils:
3 gamma's

Met de lancering van Essential biedt Ecover nu een nog bredere keuze aan ecologische was- en schoonmaakproducten. Het Essential-gamma met parfums van natuurlijke oorsprong, is een mooie aanvulling op de bestaande Ecover-reeks met meer uitgesproken, verrassende geuren. Het derde assortiment is nog steeds Ecover Zero, voor wie een parfumvrij (bijvoorbeeld omwille van allergie) én ecologisch schoonmaak product zoekt.

FRIS DESIGN

Voor het ontwerp van de Essential producten werkte Ecover samen met opkomende artiest Freya Morgan, wiens handgetekende schetsen naadloos aansluiten op het natuurlijke karakter van Ecover Essential.

Wij zijn echt trots op de samenwerking met Ecocert en dat we hun strenge duurzaamheidsnormen hebben gehaald en vaak zelfs hebben overschreden.  Met onze drie series – Ecover, Ecover Essential en Ecover Zero – bieden we nu voor elk wat wils. Bovendien bevestigt deze nieuwe reeks producten onze rol van eco-pionier, die wij al sinds 1979 waarmaken.

Pieter Conings, Head of Brand Benefrex

ECOCERT ALS KEURMERK?

Waarom hebben we gekozen voor Ecocert? Ten eerste omdat de criteria erg afgestemd zijn op de was- en reinigingsindustrie. Ze gaan niet enkel over wat er in het product zit, maar ook – heel belangrijk – over hoe het product gemaakt wordt.

Ten tweede ook omdat het Ecocert logo (h)erkend wordt in heel Europa.

 

Het logo garandeert:

  • dat een product voor minstens 95% van plantaardige of natuurlijke oorsprong is. Voor de meeste producten gaan wij daarbij trouwens vlot boven de 99%.
  • milieuvriendelijke praktijken doorheen het hele productieproces.
  • dat enkel recycleerbare verpakkingen worden gebruikt; aangezien al onze flessen gemaakt zijn van 25% gerecycleerd plastic en 75% plastic gemaakt op basis van suikerriet, is dat ook zeker geen probleem.

Producten

Sinds 2014 op de markt met 5 producten maar nu trots uitgebreid tot een gamma van 14 producten. Allemaal in een nieuwe verpakking maar met dezelfde, betrouwbare inhoud.

Ecover Zero

Ecover Zero is onze speciale geurloze formule, zonder toegevoegde parfums.

Ecover's principes

Zuiver op de graat.

Schoonmaken, dat is ons ding.

Vaatwasproducten

Onze vaatwasproducten zijn krachtig tegen vet, bevatten mineralen en ingrediënten van plantaardige oorsprong en zijn zacht voor de gevoelige huid.