Cleane ingrediënten

EEN BLOEIENDE, HERNIEUWBARE ECONOMIE

Smerige, vervuilende producten op basis van ruwe aardolie? Daar zit volgens ons geen toekomst in. Het gebruik van planten, afval en biologische processen zal helpen aan de groei van een duurzame hernieuwbare economie.

Onze bronnen? We kopen voornamelijk plantaardige ingrediënten – maissuikers en milde, efficiënte en biologisch afbreekbare plantaardige oliën zoals palm-, kokos- en raapzaadolie.

PALMOLIE VERVANGEN

Het is onze missie om het gebruik van palmolie fel te verminderen en uiteindelijk helemaal te elimineren. Waarom? Omdat de productie van palmolie ontbossing in de hand werkt. In onze nieuwe Ecover-wasverzachter  gebruiken we al duurzame raapzaadolie uit Frankrijk. Dat reduceert ons verbruik van palmolie met ongeveer 200 ton per jaar. Om nog te zwijgen over de ettelijke kilometers transport die we zo vermijden. Al een eerste, belangrijke stap op weg naar een palmolievrije toekomst, ook al weten we dat er nog veel werk aan de winkel is.

MAXIMAAL BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

Toen we zagen hoeveel schade fosfaten uit schoonmaakproducten veroorzaken in onderwaterbiotopen, besloten we om actie te ondernemen. Daarom verkiezen we nu ingrediënten die maximaal biologisch afbreekbaar zijn. Dat betekent dat kleine microben in onze watersystemen ze netjes oppeuzelen, tot ze ontleden in CO2, water, mineralen en biomassa.

Oog voor detail is daarbij enorm belangrijk. We verfijnen onze formules voortdurend, omdat we weten dat elk onderdeeltje ertoe doet. Zo beperken we de hoeveelheid water om onze zepen aan te lengen. En onderzoeken we of onze formules in afvalwaterzuiveringsinstallaties of septische systemen biologisch afbreekbaar zijn.

SMART GREEN SCIENCE

De natuur is onze gids bij alles wat we doen. Ook wanneer we onze laboratoriumjassen aanhebben. Met slimme, groene formules snorren we actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong op. Die kunnen ook minder energie, water en materialen kosten. We maken schoonmaakmiddelen die effectief zijn.

ONZE OPPERVLAKTE-ACTIEVE STOFFEN? BEZIGE BIJTJES! (ECO-SURFACTANTS)

Surfactants of oppervlakteactieve stoffen zijn het belangrijkste werkzame ingrediënt in detergenten – maar ze zijn meestal gemaakt op basis van petroleum. En dat vinden wij maar niks.

Wat dan? Simpel: We bouwden een eigen laboratorium. Nu ja, simpel: de inspiratie haalden we uit de natuur en meer bepaald uit een onderzoek uit de jaren zestig. Wetenschappers ontdekten toen een uniek type gist met oppervlakteactieve capaciteiten dat natuurlijk voorkomt in de nesten van… hommels.

We gingen aan het testen en experimenteren, samen met de allerbeste universiteiten en onderzoekslaboratoria . En met succes: we ontwikkelden een gepatenteerde kweekomgeving voor deze unieke gist. Het resultaat? Ons gamma van schoonmaakproducten met Eco-Surfactants, dat vandaag in de winkelrekken ligt. Krachtige oppervlaktereinigers, geïnspireerd op de natuur en biologisch geproduceerd.

LIEF VOOR VEGANISTEN

Allicht geen verrassing: we geloven niet in testen op onze vrienden met een vacht. Al sinds 2011 pronken we met een Leaping Bunny-certificaat en houden we ons netjes aan de strikte richtlijnen van Cruelty Free International.

Meer nog: we zijn vegan-friendly. Daarmee bedoelen we dat we geen dierlijke producten of uit insecten verkregen bestanddelen gebruiken. Nergens. Want de dierenindustrie heeft een gigantische impact op het milieu: op onze waterlopen, op onze grond en zelfs op de klimaatverandering.

 

HIERIN GELOVEN WIJ

Zeggen we dat we zuiver op de graat zijn? Dan menen we dat ook. Van clean zakendoen en cleane ingrediënten inslaan … tot onze oorlogsverklaring aan plastic in de oceaan: we zoeken constant naar nieuwe manieren om onze zuivere principes in de praktijk om te zetten. Ook als de finish nog niet in zicht is.

Ontdek hieronder meer over onze aanpak…

Clean plastic

Single use plastic of wegwerpplastic? Dat verfoeien we. Ons doel: al onze flessen uit gerecycleerd plastic.

Cleane productie

Wij geloven dat ons fabricageproces even zuiver moet zijn als onze producten, al sinds onze allereerste Ecover-batch. Het eerstvolgende: zero-waste, zero-koolstofvoetafdruk.

Cleane grondstoffen

We werken aan een duurzamere bevoorradingsketen. Daarom kopen we lokaal waar mogelijk en doen we een beroep op leveranciers die onze waarden delen.

Cleane parfums

We kiezen voor geuren die een heerlijk fris en natuurlijk aroma verspreiden – in plaats van je neusharen te verschroeien met giftige chemicaliën.

Clean design

Wij geloven dat het design van onze verpakkingen een positieve invloed moet hebben op de planeet en haar bewoners.

Cleane ingrediënten

We geloven dat onze ingrediënten zo zuiver mogelijk moeten zijn. Daarom geven we de voorkeur aan bioafbreekbare en hernieuwbare ingrediënten. Die ook nog eens grondiger dan grondig schoonmaken.