NEEN TEGEN DE WEGWERPCULTUUR

WE HEBBEN ONSZELF AMBITIEUZE NIEUWE DOELEN GESTELD OM AL HET MOGELIJKE TE DOEN OM PLASTICVERVUILING TE STOPPEN.

We weten dat we dat niet in ons eentje zullen redden, dus willen we graag samenwerken met anderen. Maar bovenal zijn we er trots op dat we een standpunt hebben ingenomen en dat we nieuwe verpakkingsmaterialen gebruiken die helpen vorm geven aan een betere toekomst.

 1. DIT JAAR

   

  We lanceerden een nieuwe, recycleerbare fles voor afwasmiddel uit 100 procent gerecycleerd plastic (PCR).

  We hebben er heel hard aan gewerkt om een afwasmiddelfles te ontwerpen die niet alleen duurzaam en functioneel is, maar er ook nog eens leuk uitziet op je aanrecht. De fles is gemaakt uit transparant, 100 procent gerecycleerd polyethyleentereftalaat (PET). Het merendeel komt van gebruikte frisdrank- of waterflessen. Het is de eerste fase van onze missie om alleen nog gerecycleerd plastic te gebruiken.

  We zijn van plan om voor het eerst ook voor sommige van onze flessendoppen gerecycleerd plastic te gebruiken.

  Het polypropyleenplastic dat wordt gebruikt voor de meeste flessendoppen (ook die van ons) is technisch gezien recycleerbaar. Maar in de praktijk gebeurt dat vaak niet. Hoe dat komt? Er zijn niet genoeg installaties voor recyclage, omdat dat niet genoeg zou opbrengen. Daarom gaan wij zelf de vraag naar gerecycleerd polypropyleen aanwakkeren, door het vanaf 2018 te gebruiken voor onze doppen.

 2. TEGEN 2020

   

  Het doel: al onze flessen zijn gemaakt uit 100 procent gerecycleerd plastic (PCR).

  We gebruiken nu al 100 procent gerecycleerd polyethyleentereftalaat (PET) voor ons nieuwe gamma afwasmiddelen. Momenteel testen we 100 procent gerecycleerd hogedichtheidpolyethyleen (HDPE) (hetzelfde type plastic dat wordt gebruikt voor melkflessen), omdat we dat ook gebruiken voor de flessen van de meeste van onze andere producten. En als we de overstap kunnen maken tegen 2020, des te beter.

  We gaan alternatieve verpakkingen uittesten die van biologische oorsprong en biologisch afbreekbaar zijn.

  Uiteindelijk zijn we ervan overtuigd dat verpakking geen milieuschade zou mogen veroorzaken, zelfs als het uiteindelijk wordt weggegooid. Daarom mikken we erop om verpakkingen uit te proberen die van biologische oorsprong en biologisch afbreekbaar zijn – zoals plastic op mais- of aardappelbasis, of op vezels gebaseerde pulp uit hout, stro of oud papier, waarschijnlijk met een afbreekbare bekleding binnenin.

Clean Plastic

Wij geloven dat eenmalig gebruik van plastic verpakkingen gewoon fundamenteel verkeerd is. Daarom maken we er onze missie van om plastic te herdenken. Hoe we het bij Ecover maken, gebruiken, hergebruiken & recycleren.

Nieuwe Ecover Fles

We introduceren onze nieuwe afwasmiddel fles. Gemaakt van 100% gerecycleerd en volledig recycleerbaar plastic. Vuistje!