Waarom veranderde Ecover de verpakking voor vloeibaar wasmiddel?

 

Alles wat we bij Ecover doen, begint met duurzaamheid als uitgangspunt.

 Op de langere termijn willen we een einde maken aan het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik en daarom zetten we verdere stappen in die richting.

 Ten eerste hebben we daarom ons gebruik van gerecycled plastic gemaximaliseerd. We hebben 100% PCR PET in onze flessen en 50% PCR PP in onze dop geïntroduceerd.

 Ten tweede hebben we het ontwerp vereenvoudigd door onnodig materiaal te elimineren. We hebben het plastic zo met 64% verminderd in de sluiting van onze 1.5L flessen door de tuit te verwijderen en de dop te vervangen. We denken dat de gebruikerservaring niet anders is zonder de tuit en we zijn ervan overtuigd dat de Ecover-fans één plastic item minder postitief zullen ontvangen.

Als gevolg van al deze veranderingen hebben we een gemiddelde plastic besparing van 8,7% op al onze flessen wasmiddel. We hebben ook een intuïtieve grip toegevoegd en over het algemeen vinden we dat het ontwerp moderner aanvoelt en het karakter van Ecover weerspiegelt. 

 

We hebben geen handvat meer in de fles ingewerkt omdat het extreem moeilijk is om er een te maken uit PET plastic. We hadden een apart vervaardigde handgreep uit een ander materiaal kunnen maken, maar we hebben hiertegen besloten omdat de fles dan niet meer recyclebaar zou zijn (door een mix van kunststoffen).

In plaats daarvan hebben we een grote greep op de voor- en achterkant van de flessen geïntroduceerd om u een stevig houvast te bieden en het gieten te vergemakkelijken. De ribben onder de etiketten zorgen ook voor extra stabiliteit. We zijn overgestapt van HDPE naar PET-kunststof omdat we een groot aanbod hebben van hoogwaardig, post-consument gerecycled PET. 

 

We hebben de nieuwe verpakking getest op technische aspecten, duurzaamheid en op consumentenervaring. Om er zeker van te zijn dat we de beste oplossing vonden, hebben we in de pilotfase verschillende ontwerpopties en verschillende materialen en gewichten doorlopen. We werkten ook nauw samen met onze leveranciers – een tooling design bedrijf en een recycling faciliteit.

 

Voor de consumentenervaring hebben we ervoor gezorgd dat het interne testpanel een brede mix van mensen met verschillende vaardigheden was, om het hanteren, tillen, gieten en doseren van wasmiddel producten te begrijpen, waardoor we een aantal van de details van ons ontwerp konden verfijnen om deze ervaring te verbeteren.