Waar zijn de flessen van gemaakt?

Al onze flessen zijn niet alleen recyclebaar, ze zijn ook gemaakt van post-consumer gerecycled plastic. Waar mogelijk willen we gebruik maken van wat er al bestaat, in plaats van meer te creëren.

Transparante flessen:

Vaatwasflessen

We hebben onze nieuwe fles, die nu gemaakt is van 100% post-consumer polyethyleentereftalaat (PET) kunststof, verbeterd en omdat hij volledig transparant is, kan hij gemakkelijk worden gerecycled tot heldere PET-flessen. Dit PET-materiaal is typisch afkomstig van post-consument drankflessen, zoals frisdrankflessen of waterflessen, afkomstig uit Europa. Het plastic dat in de nieuwe gerecyclede fles wordt gebruikt, heeft een 70% lagere CO2-voetafdruk dan het maagdelijke, niet-gerecyclede plastic van onze leverancier.

Wasbakken

Met onze nieuwe flessen hebben we ons gebruik van gerecycled plastic gemaximaliseerd door de introductie van 100% PCR PET in onze flessen (die voorheen 75% maagdelijk HPDE plastic en 25% PCR plastic bevatten). We hebben ook 50% PP PCR in onze cap geïntroduceerd (die voorheen 100% maagdelijk PP bevatte). We hebben het ontwerp vereenvoudigd om onnodig materiaal te elimineren: we hebben de hoeveelheid plastic in de dop van onze 1,5-liter flessen met 64% verminderd door de tuit te verwijderen en de dop te vervangen; dit betekent een gemiddelde plastic besparing van 8,7% over al onze wasflessen.

Ondoorzichtige flessen:

Deze soorten flessen zijn gemaakt van 100% Post Consumer Recycled HDPE.