DEZE FLES IS ZUIVER AFVAL

Plastic voor eenmalig gebruik of wegwerpplastic? Behoorlijk passé. Daarom hebben we eens goed nagedacht over onze plastic verpakkingen. Het resultaat? Onze gloednieuwe afwasmiddelfles is 100 procent post-consumer gerecycleerd (PCR) én 100 procent recycleerbaar. Tegen 2020 moet dat gelden voor ál onze flessen.

De toekomst begint vandaag.

DEKSELS DOPJE

Ook het dopje van deze fles, gemaakt uit polypropyleenplastic, is 100 procent recycleerbaar. Of wat dacht je? Trouwens, voor de productie van dit dekselse dopje verbruiken we heel wat minder plastic dan voordien. Zo’n 14 ton minder per jaar, om precies te zijn.*

Dankzij een slim en functioneel design bewaar je de fles trouwens gemakkelijk omgedraaid, wat het gebruiksgemak vergroot. Technologie waarvan je even helemaal ondersteboven bent, niet?

*gebaseerd op de verwachte verkoop voor 2018

 • RETRORIBBELS

  De nieuwe geribbelde fles vormt het perfecte huwelijk tussen stijl en gebruiksgemak. Een staaltje van ultraprecies design waarover we behoorlijk in onze nopjes zijn. De fles van 450 ml heeft 21 ribbels – ongeveer evenveel als het aantal pogingen dat nodig was om dit ontwerp helemaal goed te krijgen.

  De fles voelt lekker aan in je hand. Met het ontwerp willen we zowel een mooie design op je aanrecht zetten als verwijzen naar de originele Ecover-fles.

  Zo respecteren we het erfgoed van Ecover én blikken we vooruit naar de toekomst.

 • PETje AF!

  Wat deze fles zo bijzonder maakt? Het feit dat ze helemaal bestaat uit gerecycleerd polyethyleentereftalaat (kortweg PET).

  De PET die wij gebruiken, is afkomstig uit Europa en wordt vooral gemaakt van gebruikte frisdrank- en waterflessen. Daardoor is de ecologische voetafdruk van onze nieuwe fles afwasmiddel 70 procent lager dan wanneer we nieuw plastic zouden hebben gebruikt.

  En omdat ze volledig transparant is, kan ze gemakkelijk worden gerecycleerd. En opnieuw en opnieuw en opnieuw … PETje af!

 • ONTMOET DE HELE REEKS

  Ons afwasmiddel vind je momenteel in vier verschillende natuurlijke geuren. En we hebben er ook nog eentje die helemaal geurloos is. Ontdek ze hier!

  Clean Plastic

  Wij vinden dat eenmalig gebruik van plastic gewoon fundamenteel verkeerd is. Dus maken wij er onze missie van om plastic te herdenken. Hoe we het maken, gebruiken, hergebruiken en recycleren bij Ecover.

  Onze Clean Plastic Goals

  We hebben ambitieuze nieuwe doelen gesteld om te doen wat we kunnen in het helpen stoppen van plasticvervuiling.